Folkeavstemning om kommunesammenslåing - Informasjon

Det har en periode foregått samtaler mellom Hurdal og Ullensaker angående spørsmål om å slå seg sammen til en kommune, Gardermoen kommune. Det foreligger nå en intensjonsavtale mellom kommunene, neste skritt er en rådgivende folkeavstemning i begge kommuner. Alle innbyggere i Ullensaker fra 16 år kan stemme. Her har vi samlet viktig informasjon og datoer.

original_1478642911_1233284

Ullensaker Arbeiderparti håper alle innbyggere vil bruke sin mulighet til å påvirke kommunens fremtid, et sterkt og godt lokaldemokrati trenger aktiv deltagelse fra sine innbyggere. Ullensaker AUF og Arbeiderpartiet har foreslått og fått vedtatt at aldersgrensen for å stemme er 16 år, dette er vi svært stolt av og vi håper mange unge vil gripe muligheten til å forme kommunen sin. 

Ullensaker Arbeiderparti har brukt mye tid på kommunereformen. Vi har diskutert innad i partigruppen i flere omganger og vi har invitert til folkemøte. Etter nøye overveielse har vi kommet frem til at vi ikke ønsker å støtte en kommunesammenslåing med Hurdal.  Det er svært positivt at innbyggerne i Ullensaker får si sin mening om den eventuelle kommunesammenslåingen. Vi ser det som helt nødvendig at folket får ta stilling til utformingen av sin bostedskommune. Derfor forplikter Ullensaker Arbeiderparti seg til å stemme for det alternativet flertallet av våre innbyggere ønsker. Vi har tillit til kommunens innbyggere og som folkevalgte vil vi se på folkets valg som bindene, og ikke bare rådgivende.

Det vil være to folkemøter i forkant av folkeavstemningen hvor innbyggerne kan stille spørsmål til kommunens politikere. 

Jessheim -  18. mai 2016 kl. 18.00 i salen Kong Rakne.

Kløfta - 24. mai 2016 kl. 19.00  i Kløfta velhus.

Folkeavstemningen:

Selve folkeavstemningen finner sted 30. mai kl. 11.00–20.00 på rådhuset og på Åreppen skole på Kløfta. 

Det vil også være mulig å forhåndsstemme fra 23. mai til og med 27. mai kl. 08.00–19.00 alle dager på rådhuset.

For mer informasjon kontakt oss i Ullensaker Arbeiderparti, Ullensaker kommune eller møt opp på et av folkemøtene. Mer informasjon kan finnes ved disse lenkene:

Informasjon fra kommunenhttps://www.ullensaker.kommune.no/no/Hovedmeny/Om-lokalpolitikk/Kommunereformen/

Den signerte intensjonsavtalen:  https://www.ullensaker.kommune.no/Documents/Ullensaker%20dokumenter/06%20Ull%20Stab%20og%20st%C3%B8tte/R%C3%A5dmannen%20stab/Kommunereform%20-%20Signert%20intensjonsavtale%20Hurdal%20og%20Ullensaker.pdf