Øke timeprisen på tekniske tjenester i Ullensaker kulturhus for det frivillige kulturlivet?

Det lokale frivillige kulturliv har store kostnader ved leie av lokaler og i Ullensaker Kulturhus. I tillegg kommer en påbudt utgift til en eller flere teknikere da dette er påbudt. Arbeiderpartiet ønsker ingen økning på timeprisen på tekniske tjenester, men Høyre og Frp valgte i HTIK å vedta en økning av timeprisen for de lokale aktører. Saken kommer opp i kommunestyre 02. februar.

Hovedutvalg for teknisk, idrett og kultur møte den 20.1 2016 sak PS16/5

Forslag til vedtak sak PS16/5 (15/5884)

Det lokale frivillige kulturliv har store kostnader ved leie av lokaler og i Ullensaker Kulturhus. I tillegg kommer en påbudt utgift til en eller flere teknikere da dette er påbudt, ref Leievilkår av kulturhus, se http://www.ullensakerkulturhus.no/leievilkaar/cms/15

«En av husets teknikere skal alltid være tilstede fra opprigg til nedrigg er ferdig. For dette betales det gjeldende timepris for teknikere. Leietaker må presisere om dette skal være en lyd eller lystekniker».

Forslag til vedtak: 

HTIK vil at timeprisen på tekniske tjenester i Ullensaker kulturhus ikke økes fra 450 kr i 2015 til 500 kr i 2016 for lokale leietakere. Men timeprisen på tekniske tjenester økes fra 500 kr til kr 550 kr for andre leietakere.

Dette med bakgrunn og eventuelt andre konsekvenser ved innføring av gratisprinsipp for lokale frivillige organisasjoners aktiviteter i kulturhuset.

For Ullensaker Arbeiderparti

Britt O. Knutsen