Oppsumering av budsjettforslag 2016-2019

Budsjettforslag fra samarbeidspartiene Arbeiderpartiet, MDG, SV/Rødt og Senterpartiet for 2016 – 2019. "På investeringssiden har vi lagt avlastningsveien utenfor planperioden og foreslår at midlene avsatt til dette, brukes på å bygge et svømmeanlegg i Ullensaker" Budsjettet blir behandlet i Kommunestyret 08.12.15.

original_1478642910_039615

Rådmannens budsjettgrunnlag er et godt grunnlagsdokument. Han har i sitt budsjettforslag vært nøktern og realistisk. Vi har allikevel endret noen av hans budsjettprioriteringer i vårt forslag.

For samarbeidspartene i opposisjon har det vært viktig å vise en retning. Felles for partiene har satsingen på barn og unges oppvekstsvilkår i kommunen vært viktige, noe som også gjenspeiler våre partiprogram.

Vi ønsker å styrke lærertettheten i skolen, og til dette har vi bevilget 5 millioner kroner. I tillegg må vi ta inn over oss den økende arbeidsledigheten hos unge i kommunen, og de unges utfordringer med å finne lærlingeplasser. Vi vil at kommunen øker sin andel av lærlinger og styrker Rådammens forslag med ytterligere 1 million.

En tilgjengelig skolehelsetjeneste er viktig for barn og unge i skolen. VI ønsker å styrke denne tjenesten med 1 ny helsesøsterstilling.

Innen rus og psykiatri har vi over tid sett at lavterskeltilbud mangler i kommunen og at barnevernet har store utfordringer med et økende antall saker. Derfor har samarbeidspartiene lagt inn 1 million ekstra i midler for å møte noen av disse utfordringene fremover.

Vi ønsker også å få på plass en miljøvernkonsulent i kommunen som vil ha ansvaret for en helthetlig tenkning innen området.

På investeringssiden har vi lagt avlastningsveien utenfor planperioden og foreslår at midlene avsatt til dette, brukes på å bygge et svømmeanlegg i Ullensaker. Dette er noe våre innbyggere sårt trenger og derfor ønsker vi dette høyt prioritert.

Videre har vi lagt inn en fortgang i ferdigstillelse av Bakkedalen. Derfor foreslår vi å fremskynde planene med et år, dvs 2017 i stedet for 2018.

Nyheter i saken:

https://l.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Feub.no%2Fnyheter%2Futsetter-vegen-i-jessheimmarka-for-a-bygge-svommehall&h=3AQFcyhb-

http://www.eub.no/nyheter/vil-bevare-svommehallen-pa-Algarheim